Marieke Wyckaert legt zich toe op vennootschaps- en financieel recht, waaronder governance, openbare overnameaanbiedingen, private equity en acquisitiefinanciering. Zij was betrokken in verschillende grote vennootschaps- en financiële transacties van de laatste jaren.

Ze is partner van de associatie sinds 2001 en lid van de Brussels balie sinds 1985.

Bekijk meer
Bekijk minder

Marieke werd in 1984 licentiaat in de rechten aan de KU Leuven en behaalde in 1985 een Master of Laws diploma aan de University of Berkeley (Boalt Hall School of Law). Zij behaalde haar doctoraat aan de KU Leuven in 1994, dat een standaardwerk over het kapitaalbegrip werd.

Marieke doceert vennootschapsrecht aan de KU Leuven (Jan Ronse Instituut voor Vennootschaps-en financieel recht) en was tussen 2011 en 2017 lid van de raad van toezicht van de FSMA. Marieke is sinds 2016 voorzitter van Federatie van Vrije Beroepen.

Zij is lid van de redactieraad van het Tijdschrift voor Rechtspersoon en Vennootschap - Revue Pratique des Sociétés en schrijft regelmatig bijdragen over het Belgisch vennootschaps- en financieel recht. Zij is tevens lid van de redactie van het European Company and Financial Law Review. Marieke is ook actief in het Belgisch Centrum voor Vennootschapsrecht en lid van de raad van bestuur van de VZW “Le Concert Olympique”.