Eubelius steunt Capital vzw

Nieuws
9 april 2021

Eubelius steunt Brusselse jongeren op weg naar de arbeidsmarkt. 
 
Capital richt zich op het ondersteunen van jongeren bij hun weg naar een veelbelovende professionele toekomst, met een bijzondere focus op Brussel. Capital vzw is een project waar Hassan Al Hilou zijn schouders heeft onder gezet. Capital voorziet onder meer een ontmoetingsplek voor jongeren, organiseert talrijke workshops en opleidingen en helpt hen om met ondernemingen contact te leggen. Jongeren worden interactief bij de activiteiten en voorzieningen betrokken met als doel hen een meerwaarde te bieden op maatschappelijk, professioneel en persoonlijk vlak. Deze activiteiten zijn gericht op Brussel, zijn diversiteit en de ruimte aan opportuniteiten. Mentors zorgen voor een individuele begeleiding van elke jongere bij het uitstippelen van zijn of haar toekomsttraject. 
 
“Capital is vereerd met Eubelius als Industry Leader. Dat laat toe om meer zichtbaarheid te geven aan Brusselse jongeren hoe een advocatenkantoor werkt. We zullen bijvoorbeeld, werken met een Hologram waarbij de jongeren antwoorden op vragen kunnen vinden zoals 'hoe kan ik een advocaat worden? Welke soorten advocaten werken er? Wie beheert de dossiers? Etc.'. Daarnaast gaan we structureel kijken naar meer mogelijkheden om beide groepen bij elkaar te brengen” zegt Hassan Al Hilou, de oprichter van Capital vzw. 
 
“Eubelius steunt met Capital een project dat zich inzet om jongeren te inspireren en ondersteunen. Capital richt zich hiervoor op verschillende pijlers. Ze kiezen om te informeren, te begeleiden, te connecteren en te verenigen. Capital gebruikt verscheidende kanalen om een zo groot mogelijke diversiteit aan jongeren te bereiken. Voor de advocatenwereld zullen de initiatieven van Capital van grote betekenis zijn. Dit maakt het voor ons een initiatief waartoe wij zeker ons steentje willen bijdragen” aldus Fien Martens, lid van het CSR-comité. 

Bekijk hier de video waar je kennis maakt met Hassan Al Hilou, de stichter van deze Brusselse organisatie en Tine Verhelst, Director of Administration van Eubelius. Beiden vertellen je meer over de fundamenten van onze samenwerking